63 bachelors keyboard_arrow_right

335 masters keyboard_arrow_right

Unsplashed background img 2

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden behoort tot de kopgroep van de Europese research-universiteiten. Dit draagt bij aan goede kansen voor onze afgestudeerden voor zowel wetenschappelijke als andere functies.

De Universiteit Leiden profileert zich als Europese researchuniversiteit. Ons academisch onderwijs is verweven met hoogwaardig onderzoek, in een uitdagende studieomgeving met een internationaal karakter. Het onderzoek van onze universiteit kan zich meten met de hoogste internationale standaarden. Onze studenten bereiden zich voor op wetenschappelijke en andere posities op de arbeidsmarkt, waarbij zij hun academische kennis en vaardigheden zullen benutten. Het onderzoek richt zich op kennisvermeerdering en innovatie en draagt bij aan welvaart, welzijn en cultuur in een duurzame samenleving. We laten ons inspireren door de wetenschappelijke en maatschappelijke vragen van de toekomst.

Het onderwijs is sterk verweven met onderzoek. De Universiteit Leiden vindt dan ook dat een volwaardige opleiding uit een bachelor- én een masterfase bestaat. Deze laatste kent naast de eenjarige masteropleidingen ook uitdagende tweejarige onderzoeksmasters. Die vormen een voorbereiding op de vervolgfase, de PhD.

Door samenwerking bundelt de universiteit expertise over de grenzen van disciplines en wetenschapsgebieden heen. Interdisciplinaire samenwerking vindt niet alleen plaats tussen wetenschapsgebieden binnen de universiteit. Er is ook samenwerking met andere onderzoeksinstellingen, non-profitorganisaties, overheden en bedrijven.
logo

Studievoorlichting

Studielijn Universiteit Leiden
Rapenburg 70
2300 RA Leiden

e: studielijn@leidenuniv.nl
t: +31 (071)5271111
w: website
rankingpositie
Times Higher Education World University Ranking 2016#77
Shanghai Ranking 2016#93
QS World University Ranking 2016#102
Leiden Ranking 2016#128
Keuzegids Hoger Onderwijs 2016#8
> de beste universiteiten

algemene open dagen

Unsplashed background img 2
Open Dag

Universiteit Leiden Leiden

Op de Open Dag maak je kennis met alle bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden. Oriënteer je op één of meer bachelorstudies tijdens de presentaties en bezoek de Informatiemarkt. Je kunt al je vragen stellen aan studenten en studieadviseurs. En ontdek of Leiden jouw studentenstad is.

bekijk volledige agenda

studenten

Unsplashed background img 2
totaal aantal studenten
26505studenten
10704man
15801vrouw
voltijd/deeltijd
24839voltijd studenten
578deeltijd studenten
0duale studenten
aantal eerstejaars
1699eerstejaars man
2816eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie

Unsplashed background img 2