Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
voltijd bachelor Bedrijfskunde - Rijksuniversiteit Groningen

Bedrijfskunde

Rijksuniversiteit Groningen

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Studeer bedrijfskunde in Groningen, analyseer uiteenlopende complexe bedrijfsvraagstukken, kies een specialisatie die bij jou past en bereid je zo uitstekend voor op jouw carrière als bedrijfskundige.

open_in_newwebsite

locatieGroningen
diplomaBSc
typeregulier, 180 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
volledig Engels
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code50645
numerus fixusnee
honoursnee

Leidt digitalisering tot hele andere bedrijfsmodellen? Hoe ontwikkel je een sterke bedrijfsstrategie? En hoe beïnvloeden corporate governance en duurzaamheidsdoelen besluitvormingsprocessen? Met dit soort vragen ga jij tijdens de BSc Bedrijfskunde aan de slag.

Studeer BSc Bedrijfskunde in Groningen en analyseer uiteenlopende bedrijfskundige vragen tijdens een veelzijdige opleiding. Je leert alles over bedrijfsprocessen – van financiën, marketing en human resources tot bedrijfsculturen en wereldwijde toeleveringsketens – tijdens hoorcolleges, praktijkcasussen, (groeps)supervisie, practica en gastcolleges van professionals uit het werkveld.

Dankzij een brede bedrijfskundige basis in het eerste jaar en specialisatiemogelijkheden in jaar twee en drie heb jij volop de mogelijkheid om je ontwikkelen in een studiegebied naar jouw keuze. Je kunt kiezen uit de volgende drie richtingen:

Deze profielen bieden naast de kernvakken die belangrijk zijn voor elke bedrijfskundige een verdieping in een bepaalde richting. Zo ben je na het afronden van de bachelor breed opgeleid in de bedrijfskunde, maar onderscheid je je ook door middel van specialistische kennis in een bepaalde richting.

Ook na de bachelor biedt de RUG de mogelijkheid om je nog verder te ontwikkelen in bedrijfskunde, met veel aansluitende masters.


Waarom aan de RUG?

  • Combineer een brede bedrijfskundige basis met specialistische kennis in een van de drie studieprofielen om straks een voorsprong te hebben op de arbeidsmarkt.
  • Ontdek de invloed van digitalisering op bestaande bedrijfsmodellen en raak vertrouwd met nieuwe vormen van waardecreatie, onder andere door onze nieuwe minor Data Analytics in Economics & Business.
  • Bereid je uitstekend voor op het bedrijfsleven van de toekomst door onze focus op duurzaamheid.
  • Pas theoretische kennis en wetenschappelijke inzichten direct toe op praktijkopdrachten van grote bedrijven, zoals ING, Wavin, Philips, KPMG en PwC.
  • Het profiel A&C biedt de mogelijkheid om de volledige opleiding tot registeraccountant (RA) of registercontroller (RC) te volgen. Zie de BSc Bedrijfskunde A&C pagina voor meer informatie.
  • Studeer aan een AACSB- én EQUIS-geaccrediteerde faculteit; de hoogste onderwijsstandaard ter wereld, weggelegd voor slechts 1% van de business schools wereldwijd.


Studieprogramma

Unsplashed background img 2
1e jaar
periode
1234
Organisatie en technologie
5 EC
Marketing BDK
5 EC
Management Science
5 EC
Gedrag in organisaties
5 EC
Supply Chain Operations
5 EC
Statistiek BDK
5 EC
Academic Skills I
5 EC
Financial Accounting BDK
5 EC
Managing Digital Business
5 EC
Academic Skills II
5 EC
Management Accounting BDK
5 EC
Organisatie en omgeving
5 EC
2e jaar Jouw tweede jaar Bedrijfskunde bestaat uit een aantal verbredende vakken. Daarin richt je je onder andere op ethiek, recht en duurzaamheid en denk je bijvoorbeeld na over de vraag: wat is het belang van mensenrechten en duurzaamheidsdoelen in het bedrijfsleven?
periode
1234
A&C - Financial Management BDK
5 EC
A&C - Internal Control (BSc)
5 EC
A&C - Kwalitatieve onderzoeksmethoden
5 EC
B&M - Financial Management BDK
5 EC
B&M - Kwalitatieve onderzoeksmethoden
5 EC
B&M - Management- en Organisatietheorie
5 EC
TM - Financial Management BDK
5 EC
TM - Kwalitatieve onderzoeksmethoden
5 EC
TM - Technologiemanagement
5 EC
A&C - Accounting for Management Control
5 EC
A&C - Boekhouden A&C
5 EC
A&C - Kwantitatieve onderzoeksmethoden
5 EC
B&M - Accounting for Management Control
5 EC
B&M - Kwantitatieve onderzoeksmethoden
5 EC
B&M - Operations Management B&M/TM
5 EC
TM - Kwantitatieve onderzoeksmethoden
5 EC
TM - Logistieke informatiesystemen
5 EC
TM - Operations Management B&M/TM
5 EC
A&C - Financial Reporting and Consolidation
5 EC
A&C - Introductie Ethiek en Recht
5 EC
A&C - Onderzoeksontwerp
5 EC
B&M - Human Resource Management B&M
5 EC
B&M - Introductie Ethiek en Recht BDK
5 EC
B&M - Research Design
5 EC
TM - Onderzoeksontwerp
5 EC
TM - Work Organization and Job Design
5 EC
TM - Introductie Ethiek en Recht
5 EC
A&C - Advanced Financial Accounting
5 EC
A&C - Financiering A&C
5 EC
A&C - Introduction to Auditing
5 EC
B&M - Marktcontext en marktonderzoek
5 EC
B&M - Organisatieverandering en Leiderschap
5 EC
B&M - Strategic Management B&M
5 EC
TM - Data Mining and its Applications
5 EC
TM - Design and Planning of Production
5 EC
TM - Management of Product Innovation
5 EC
3e jaar Tijdens het eerste semester van het derde jaar van de profielen Business and Management en Technology Management kies je een universitaire, facultaire of buitenlandse minor of stage. Bij het profiel Accountancy and Controlling ligt het programma voor het derde jaar vast. Bij elk profiel schrijf je in het laatste semester je scriptie.
periode
1234
A&C - Corporate Governance for A&C
5 EC
A&C - Financial Statement Analysis for A&C
5 EC
A&C - Inleiding Belastingrecht voor A&C
5 EC
B&M - Minor
30 EC
TM - Minor
30 EC
A&C - Auditing Practices
5 EC
A&C - Global Corporate Taxation
5 EC
A&C - Management Control for A&C
5 EC
A&C - Ethics in Business and Management
5 EC
A&C - Financial and Actuarial Calculus
5 EC
B&M - Ethics in Business and Management
5 EC
B&M - Integrative Research Project
5 EC
TM - Ethics in Business and Management
5 EC
TM - International Bus. & Supply Chain Market
5 EC
A&C - Bachelor's Thesis BDK-A&C
10 EC
B&M - Bachelor's Thesis BDK-B&M
10 EC
TM - Bachelor's Thesis BDK-TM
10 EC
A&C - Accounting Information Systems A&C
5 EC
A&C - Ondernemingsrecht voor A&C
5 EC
B&M - Contemporary Theories on B&M
5 EC
B&M - Digital Business and Transformation
5 EC
TM - Ontwerppraktijk BDK-TM
5 EC
TM - Organisatie, technologie en verandering
5 EC

profielen

profiel Accountancy and Controlling

Als je geïnteresseerd bent in cijfers en het verhaal daarachter, dan is deze opleiding wat voor jou!.

Studeer bedrijfskunde met het profiel accountancy en controlling in Groningen en bereid je in een kleinschalige setting voor op een carrière als expert in het financiële reilen en zeilen van bedrijven.Binnen het profiel Accountancy & Controlling (A&C) leer je over de betrouwbaarheid van informatie voor de besturing van organisaties. Iedere onderneming in Nederland - groot en klein – stelt aan het eind van elk jaar een jaarrekening op. Daarmee brengt de onderneming in kaart of de financiële doelen voor het jaar zijn gerealiseerd en hoe de onderneming er financieel voorstaat. Niet alleen de directie vindt het belangrijk om dit te weten, maar ook de aandeelhouders en beleggers, de banken, de belastingdienst, verzekeraars, het personeel van de onderneming en de leveranciers en klanten. Een controller stelt de jaarrekening samen, en de accountant controleert de jaarrekening. De accountant is naast het werken met cijfers, ook veel bezig met mensen. Je gaat in gesprek met directies en financiële professionals van ondernemingen en deelt jouw expertise over het financiële welzijn van de organisatie.Tijdens bedrijfsbezoeken maak je kennis met verschillende grote accountantskantoren en door gastcolleges en opdrachten van bedrijven zoals EY, KPMG, PWC en Deloitte wordt jouw toekomstige werkveld al snel concreet. Je verdiept je in de betrouwbaarheid van informatie voor de besturing van organisaties, risicoanalyses, auditing, projectmanagement en belastingstelsels. En natuurlijk leer je alles over de jaarrekening die binnen ieder bedrijf, groot of klein, jaarlijks opgesteld door een controller en gecontroleerd door een accountant.Kies je voor Accountancy & Controlling (A&C) aan de Rijksuniversiteit Groningen dan heb je de mogelijkheid om binnen 6 jaar het theoretische opleidingstraject tot Register Accountant (RA) of Register Controller (RC) af te ronden. Groningen is de enige plek in Nederland waar je een NVAO-geaccrediteerde accountantsopleiding kunt volgen. Dit betekent dat je naast de reguliere master, ook nog een tweede mastergraad behaalt.Na het succesvol afronden van de BSc Bedrijfskunde met het profiel Accountancy en Controlling heb je directe toegang tot de éénjarige MSc in Accountancy en Controlling. Daarnaast heb je ook direct toegang tot de MSc Business Administration, MSc Human Resource Management, MSc International Financial Management, MSc Technology and Operations Management en de Research Master in Economics and Business.

profiel Business and Management

.

Studeer bedrijfskunde met het profiel business and management en leer complexe bedrijfsprocessen en -omgevingen doorgronden, zodat je voorbereid bent op een strategische rol in het bedrijfsleven van de toekomst.Het Business and Management (B&M) profiel is één van de drie profielen binnen de BSc Bedrijfskunde. Het eerste jaar van bedrijfskunde is oriënterend van aard en leer je over verschillende bedrijfsprocessen. Voor aanvang van het tweede jaar kies je een profiel waarin bepaalde studieonderdelen van het eerste jaar worden verdiept en in samenhang toegepast.Hoe ontwikkel je een bedrijfsstrategie? Welke kansen en bedreigingen liggen er voor bedrijven in digitalisering? Hoe ga je als manager van een modern bedrijf om met actuele maatschappelijke thema’s, zoals duurzaamheid en mensenrechten? Over dit soort vragen leer je meer tijdens het profiel B&M. Er wordt speciale aandacht besteed aan sociale (verander)processen binnen organisaties en de wijze waarop verschillende typen organisaties interacteren met hun omgeving. Nadat je de BSc Bedrijfskunde met het profiel B&M hebt afgerond, ben je in staat om complexe bedrijfsprocessen en -omgevingen te doorgronden en kun je deze koppelen aan sociale (verander)processen binnen een organisatie.Door gastcolleges en cases uit de praktijk van grote bedrijven, zoals Vrumona, Belsimpel, IBM en ING, is de wetenschappelijke kennis die je opdoet direct gerelateerd aan de praktijk. Je gaat op bedrijfsbezoek, werkt met bedrijfssimulaties en schrijft in je derde jaar een ondernemingsplan. Deze bacheloropleiding geeft je direct toegang tot de éénjarige masterprogramma’s: MSc Business Administration, MSc Human Resource Management, MSc International Business and Management, MSc International Financial Management, MSc Marketing en MSc Technology and Operations Management. Het is ook mogelijk om direct te worden toegelaten tot een van de andere masterprogramma’s, maar dit is mede afhankelijk van je keuze voor de minor in het derde jaar.

profiel Technology Management

Wil je leren hoe je technologie kunt inzetten om bedrijven effectiever en efficiënter te maken? In dit profiel leer je management en techniek te combineren.

Technologie zorgt voor vernieuwing, maar dat gaat niet vanzelf. Ook technologie moet georganiseerd worden: van de inrichting van de werkplek en de taakverdeling onder medewerkers, de stappen die komen kijken bij een product- of procesinnovatie tot het daadwerkelijk inzetten van een veranderingstraject.
In dit profiel leer je wat er komt kijken bij het ontwikkelen, maken en vernieuwen van producten en diensten en bij het verbeteren van processen. Onderwerpen als logistiek, productie, arbeidsorganisatie en informatieverwerking passeren de revue. Verder leer je over de rol die technologie speelt in het bedrijfsleven.
In het derde jaar kun je binnen je minor vakken volgen aan een bètafaculteit om je kennis van technologie te verdiepen. Of je kiest de minor Innovation and Entrepreneurship (www.rug.nl/minor-innovation-entrepreneurship). Ook kun je ervoor kiezen een semester in het buitenland te studeren. Je afstudeeropdracht bestaat uit een afstudeerwerkstuk en een praktijkopdracht waarin je een bedrijfsonderdeel her ontwerpt.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, spelontwikkeling, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, stage, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, practicum, project, zelfstudie, werkcollege, werkgroep
onderwijsvormen
studeren in het buitenland
Nieuwe kennis en unieke ervaringen opdoen tijdens een semester in het buitenland? Dat raden we je zeker aan en binnen deze bacheloropleiding is er alle ruimte voor - met een maximum van 30 EC. Tijdens je studie geven we je veel informatie over de mogelijkheden.
bindend studieadvies
  • minimaal 45 EC in de eerste 12 maanden


Aan het einde van je eerste studiejaar krijg je een bindend studieadvies. Je krijgt een positief studieadvies als je meer dan 45 ECTS (deeltijd: 20 ECTS) hebt gehaald (op een totaal van 60 ECTS). Bij een negatief studieadvies (minder dan 45 ECTS) mag je helaas niet doorgaan met de opleiding en moet je wat anders gaan doen.
Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je staat, krijg je al in december een voorlopig studieadvies. Heb je vragen over het bindend studieadvies of over je studievoortgang, neem dan zo snel mogelijk contact op met je studieadviseur. NB: Sommige opleidingen maken gebruik van een tutorbegeleiding (check bij je eigen studieadviseur hoe het geregeld is). Meer informatie: https://www.rug.nl/education/bachelor/nederlandse-studenten/studiekeuze-en-voorlichting/bsa

studiebegeleiding
Studeren betekent veel zelfstandig werken en plannen, maar de faculteit helpt je daar natuurlijk wel bij. Je wordt samen met andere eerstejaars in een studiesuccesgroep opgevangen door een mentor. Deze ouderejaarsstudent zorgt ervoor dat je snel wegwijs raakt binnen de faculteit. Je mentorgroep is ook de groep waarmee je werkcolleges volgt.
De studiesuccesgroepen komen meteen vanaf de start van het eerste jaar regelmatig bij elkaar onder leiding van een student-mentor. Je ontmoet medestudenten, wisselt informatie uit en doet opdrachten waarmee je zicht krijgt op je eigen studiemethoden en die je kunnen helpen om effectiever te studeren. Met dezelfde groep volg je je werkcolleges. Deze kleinschalige opzet vergemakkelijkt het contact met je docenten. Elke groep heeft een tutor (docentbegeleider), waarmee je gedurende het jaar een aantal keer een individueel (voortgangs)gesprek hebt. Op deze manier krijg je persoonlijk en regelmatig feedback op je studievoortgang. Veel verschillende factoren spelen een rol bij het succesvol studeren en het is dan ook niet gek als je behoefte hebt aan een objectieve, deskundige gesprekspartner voor specifieke studievraagstukken. Bijvoorbeeld om te kijken of je studie nog op schema ligt of als persoonlijke omstandigheden je studie beïnvloeden. Daarvoor kun je terecht bij de studieadviseurs van de faculteit. Zij behandelen alle informatie vanzelfsprekend vertrouwelijk.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2024

aanmelding deadline : 1 mei 2024
wettelijk tarief : € 2530 (€1265 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 11500
niet-EU/EER studenten : € 13100

Als je je voor het studiejaar 2023/2024 aan wilt melden voor een Bacheloropleiding zonder decentrale selectie, moet je dat uiterlijk 1 mei 2023 in Studielink doen. Dat is wettelijk vastgelegd. Vervolgens heb je recht op een zogeheten matchingsactiviteit. Bij zo'n activiteit check je of jij en de studie bij elkaar passen.

Lees meer over de matchingprocedure op Matching bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.




toelaatbare profielen
VWO N&Ttoelaatbaar
VWO N&Gtoelaatbaar
VWO E&Mtoelaatbaar
VWO C&Maangevuld met Het profiel Cultuur en Maatschappij moet je aanvullen met ten minste Wiskunde A of B.
hbo-pAls je met een afgeronde HBO-propedeuse wilt instromen, dan kan dat mits je voldoet aan de wiskunde-eis en de eis voor Engelse taalvaardigheid. Voor wiskunde geldt dat je minstens wiskunde A of B (voorheen wiskunde A12 of B1) op VWO-niveau afgerond hebt. Voor Engels geldt eveneens dat je dit op VWO-niveau hebt afgerond of een van de Engelse certificaten hebben behaald: een niveau van 80 op een internet-based (iBT) TOEFL-test (Spreken 20 en Schrijven 20), of een niveau van 6 op een IELTS-test (Spreken 6 en Schrijven 5,5), een Cambridge B2 First, C1 Advanced of C2 Proficiency (alle onderdelen 169, Spreken 169, Schrijven 162) of een B2 score (alle onderdelen).
toelatingseisen

basiskennis
Om tot de bacheloropleiding Bedrijfskunde toegelaten te worden is een VWO-diploma met Wiskunde A vereist.

studie kosten
bron: Rijksuniversiteit Groningen
bedrag kostenpost
€ 600.00studiematerialenper jaar
inbegrepen in collegegeld
examination
registration fee

De stad

studievereniging

EBF
De EBF (Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging) is de vereniging die voor studenten het gat tussen studie en het bedrijfsleven overbrugt.
De EBF organiseert symposia, onderzoeksprojecten binnen Europa en daarbuiten, een groot tweedaags congres, etc.
Marug
De Marketing Associatie Rijksuniversiteit Groningen (MARUG) is een interfacultaire studievereniging voor studenten met een interesse in marketing.
De Marketing Associatie Rijksuniversiteit Groningen (MARUG) is een interfacultaire studievereniging voor studenten met een interesse in marketing. De MARUG fungeert als intermediair tussen marketingtheorie en -praktijk en organiseert door het jaar heen verscheidene carrière evenementen en sociale activiteiten, zoals een maandelijkse borrel. Op dit moment heeft de MARUG meer dan 1500 leden met veel verschillende studieachtergronden.
TeMa
TeMa is de studievereniging van de masters Supply Chain Management en Technology and Operations Management. TeMa organiseert sociale, studie- en loopbaanactiviteiten, zoals de maandelijkse socials, de TeMa-conferentie en de Inhousetour.

Financial Study Association Groningen
Financial Study Association Groningen, FSG, is the study association for the financially interested student at the Faculty of Economics and Business of the University of Groningen.
FSG is, with over 1800 members, one of the most active and professional study associations of the Netherlands. The goal of FSG is to close the gap between theory and practice that exists in the areas of:* Accountancy & Controlling (A&C)* Finance* International Financial Management (IFM)* Management Accounting & Control (MAC)

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/9 RUG
Bedrijfskunde
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
2/9 RUG
Bedrijfskunde - Accountancy and Controlling
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
3/9 RUG
Bedrijfskunde - Technology Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
4/9 RUG
Bedrijfskunde - Business and Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
5/9 Erasmus
Dubbelstudie Recht & Bedrijfskunde
€ 342 gemiddelde kamerhuur
713 eerstejaars
31% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
6/9 Erasmus
Bedrijfskunde
€ 342 gemiddelde kamerhuur
713 eerstejaars
31% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
7/9 Radboud Universiteit
Bedrijfskunde
€ 315 gemiddelde kamerhuur
338 eerstejaars
39% vrouw
? uur contacttijd/week
60% Nederlandstalig
40% Engelstalig
8/9 Radboud Universiteit
Business Administration
€ 315 gemiddelde kamerhuur
338 eerstejaars
39% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
9/9 Amsterdam VU
Bedrijfskunde
€ 424 gemiddelde kamerhuur
163 eerstejaars
31% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Kijk ook eens naar ..

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

De meeste bedrijfskundestudenten vervolgen hun bacheloropleiding met een masterprogramma. Met jouw diploma op zak kun je verschillende masteropleidingen volgen, zowel aan de RuG als bij andere universiteiten. Met je master op zak kun je terecht in heel veel verschillende functies zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid en non-profitorganisaties.


aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
RUGAccountancy and Controllinggeen aanvullende eisen
Amsterdam VUAccounting and Control+ motivatiebrief
Amsterdam UVABedrijfskunde in deeltijd / Executive Programme in Management Studies MSc part-time geen aanvullende eisen
Amsterdam VUBeleid, Communicatie en Organisatiegeen aanvullende eisen
UvHBurgerschap & Kwaliteit van Samenlevengeen aanvullende eisen
RUGBusiness administrationgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteBusiness Administrationgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitBusiness Administration+ aanv. eisen
RUGHealthgeen aanvullende eisen
Amsterdam VUHuman Resource Management+ motivatiebrief
RUGHuman Resource Managementgeen aanvullende eisen
Amsterdam VUManagement Consulting+ motivatiebrief
Amsterdam VUStrategy and Organization+ motivatiebrief
RUGChange managementgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteCommunication Science+ 15 EC pre-master
Tilburg UniversityData Science and Society+ aanv. eisen
TU EindhovenData Science in Business and Entrepreneurship+ aanv. eisen
RUGDDM Finance + aanv. eisen
Amsterdam VUDigital Business and Innovation+ motivatiebrief
RUGEconomic Development and Globalization+ aanv. eisen
Amsterdam VUEconomics+ aanvullende vakeisen
RUGEconomics+ aanv. eisen
Amsterdam VUTinbergen Institute (Research)+ aanvullende vakeisen
Amsterdam VUEducatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen educationalgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteEducational Science & Technology full-time,part-time+ 15 EC pre-master
Tilburg UniversityFilosofie part-time+ 30 EC pre-master
Radboud UniversiteitFilosofie van de bedrijfswetenschappengeen aanvullende eisen
RUGFinance+ aanv. eisen
Amsterdam VUFinance+ motivatiebrief
Tilburg UniversityFinancegeen aanvullende eisen
Amsterdam VUFinancial Management+ motivatiebrief
ErasmusFinancieel Recht+ aanvullende vakeisen
RUGFiscaal Recht full-time,part-timegeen aanvullende eisen
ErasmusHealth Economics, Policy & Lawgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteHealth Sciences+ 15 EC pre-master
TU DelftIndustrial Ecology+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitInformation Sciences+ aanv. eisen
TU EindhovenInnovation Management+ 30 EC pre-master
RUGInternational Business and Managementgeen aanvullende eisen
Wageningen UniversityInternational Development Studies+ aanv. eisen
RUGInternational Financial Managementgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversityInternational Management+ aanv. eisen
ErasmusInternational Management+ basiskennis
UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 90 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie educational+ 60 EC pre-master
RUGManagement Accounting and Controlgeen aanvullende eisen
Wageningen UniversityManagement, Economics and Consumer Studies+ aanv. eisen
RUGMarketinggeen aanvullende eisen
Amsterdam VUMarketing+ motivatiebrief
Tilburg UniversityMarketing Management+ aanv. eisen
UvHMaster Humanistiekgeen aanvullende eisen
NyenrodeMaster of Science in Accountancy (RA) part-timegeen aanvullende eisen
NyenrodeMaster of Science in Controlling part-time+ aanv. eisen
NyenrodeMaster of Science in Management (full-time)geen aanvullende eisen
UvHMaster Zorgethiek en Beleidgeen aanvullende eisen
RUGMSc Marketing - Marketing Analytics and Data Sciencegeen aanvullende eisen
RUGMSc Marketing - Marketing Managementgeen aanvullende eisen
TU EindhovenOperations Management & Logistics+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityOrganization and Management Studies+ aanv. eisen
Universiteit TwentePhilosophy of Science, Technology & Society full-time,part-time+ aanv. eisen
Universiteit TwentePsychology+ 40 EC pre-master
Amsterdam VUWork and Organizational Psychology+ aanv. eisen
Universiteit TwentePublic Administration+ 15 EC pre-master
RUGReal Estate Studies+ aanv. eisen
RUGResearch Master in Economics and Business researchgeen aanvullende eisen
RUGSmall Business and Entrepreneurshipgeen aanvullende eisen
Amsterdam VUSpatial, Transport and Environmental Economics+ aanvullende vakeisen
RUGStrategic Innovation Managementgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversityStrategic Managementgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversitySupply Chain Managementgeen aanvullende eisen
RUGSupply Chain Managementgeen aanvullende eisen
RUGTechnology and Operations Managementgeen aanvullende eisen
RUGWerk en Zingeving+ aanv. eisen
ErasmusZorgmanagement part-timegeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

accountant/controller/internal auditor/financial manager

Studenten met het profiel Accountancy & Controlling volgen vrijwel allemaal aansluitend de masteropleiding Accountancy & Controlling en daarna een van de postinitiële opleidingen: Executive Master of Accountancy en de Executive Master of Finance en Control. Als accountant werk je meestal voor één van de vier grote accountantskantoren: KPMG, PwC, Deloitte of EY. Als accountant controleer je financiële verantwoordingen zoals de jaarrekening van een onderneming. Je vormt je een beeld van de administratieve organisatie, bekijkt informatiestromen en voert steekproeven en cijferanalyses uit om bepaalde transacties te controleren. De controller bereidt onder meer de jaarrekening voor en is verantwoordelijk voor het opstellen van budgetten, het maken van kostenberekeningen, het beoordelen van investeringsvoorstellen en het opstellen van prestatiemeetsystemen.

business analist/manager financiële zaken/consultant/brand manager

Met een profiel Business and Management kun je denken aan management- en consultancy functies op het gebied van algemene strategie, human resource management, marketing, ict of financiën. Je helpt een bedrijf bij het bepalen van de strategie, verbeteren van de efficiëntie maar ook effectiviteit en bij het introduceren van innovatieve (klant)oplossingen. Ook non-profitorganisaties en overheden zijn druk bezig hun manier van werken te professionaliseren.

data analist/logistiek manager/operations manager/industrial engineer

Met het profiel Technology Management kun je kiezen voor beroepen op het snijvlak van management en techniek, zoals bijvoorbeeld analist, consultant, brand manager, industrial engineer, informatie-analist, organisatieadviseur, productiemanager en kwaliteitsmanager. Een technologiemanager kan eigenlijk overal terecht - van multinational tot adviesbureau, van luchtvaartmaatschappij tot voedingsmiddelenfabrikant -, zolang er maar een focus is op techniek en een continue drang naar verbetering.

bron: StudieData

Contact

Stel Hier Je Vraag

Vul het formulier in. We zullen je vraag binnen 72 uur beantwoorden.

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite