Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
Rijksuniversiteit Groningen - Faculty of Science and Engineering

Faculty of Science and Engineering

De Faculty of Science and Engineering (FSE) biedt onderdak aan een breed scala aan disciplines en onderzoeksvelden.

Onderzoeks- en onderwijsprogramma's variëren van nanomaterialen en biomachines tot astronomie, van wiskunde tot farmacie, van neurowetenschappen tot informatica en van moleculaire en evolutionaire biologie tot mariene biologie.

Onze onderzoekers richten zich op fundamentele vraagstukken, in nauwe samenwerking met partners uit de industrie, de medische wereld en andere maatschappelijke gebieden. Vooraanstaande onderzoeksgroepen richten zich op nieuwe terreinen, zoals synthetische biologie en duurzaam energiegebruik.
Onderwijs

Het onderwijs van de faculteit wordt verzorgd door bacheloropleidingen (Undergraduate School of Science and Engineering) en masteropleidingen (Graduate School of Science and Engineering).

De Graduate School of Science and Engineering biedt een goede infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek. Zij legt zich toe op het opleiden van studenten en promovendi in vakinhoudelijke kennis en in de wetenschappelijke vaardigheden. Dit laatste betekent: onderzoeken, schrijven, presenteren en organiseren. Hierbij valt te denken aan onder meer het geven van een college, het organiseren van een congres of het redigeren van wetenschappelijke artikelen voor publicatie.
Onderzoek

Het onderzoek van de faculteit is ondergebracht in verschillende onderzoeksinstituten.

studentaantallen

man: 3392 vrouw: 1769

Contact

E :
T : 050-3634615
W : https://www.rug.nl/fse/

bezoekadres

Faculty of Science and Engineering
Nijenborgh 4
9747 AG Groningen

postadres

Faculty of Science and Engineering