1 bachelors keyboard_arrow_right

3 masters keyboard_arrow_right

Unsplashed background img 2

Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is een kleinschalige, onafhankelijke universiteit die zich laat inspireren door het humanistisch gedachtegoed.

Onderzoek en onderwijs richten zich op eigentijdse vragen rondom zingeving, moraliteit en de inrichting van een menswaardige samenleving. Humanistiek is een multidisciplinaire wetenschap, die put uit filosofie, sociologie, psychologie en geschiedenis. Humanistische tradities en waarden vormen een belangrijke inspiratiebron.

De universiteit is gehuisvest in de historische binnenstad van Utrecht, een dynamische omgeving met ambiance en sfeer. Kleinschaligheid maakt de omgang tussen studenten en medewerkers persoonlijk en direct, wat bijdraagt aan een goede werk- en studiesfeer, waar kritische scholing en persoonlijke vorming (Bildung) aan de hand van een wisselwerking tussen theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In de Nationale Studentenenquête behaalt de UvH dan ook elk jaar een hoge waardering.

De Universiteit voor Humanistiek is onafhankelijk en wordt net als de andere grote universiteiten voor een belangrijk deel gefinancierd door de overheid. Ruim 500 reguliere studenten volgen er een officieel erkende bachelor Humanistiek, premaster Humanistiek, master Humanistiek of master Zorgethiek en Beleid.

Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken terecht. Ze werken als coach of geestelijk begeleider in zorginstellingen, binnen het leger of het gevangeniswezen, of hebben zich gespecialiseerd in levensbeschouwelijk onderwijs. Ook werken veel afgestudeerden als adviseur, beleidsmedewerker of onderzoeker in maatschappelijke of commerciële organisaties of bij beleidsinstanties. Afgestudeerden aan de UvH staan bekend om hun brede kennis en kritisch, analytisch en reflexief vermogen.
Bekijk wat studenten vinden, wat afgestudeerden vertellen over de meerwaarde van hun studie, en zie een overzicht van beroepsmogelijkheden op onze website www.uvh.nl/onderwijs.
logo

Studievoorlichting

studie-informatie
Kromme Nieuwegracht 29
3512 HD Utrecht

e: info@uvh.nl
t: 030-239 01 00
w: website

algemene open dagen

Unsplashed background img 2
Open dag bachelor Humanistiek

Universiteit voor Humanistiek Utrecht

Wil je meer te weten komen over de bachelor Humanistiek? Bezoek dan onze (online) open dag op zaterdag 13 november. Volg een mini-college en stel al je vragen aan studenten, docenten en de studieadviseur.

Masteravond

Universiteit voor Humanistiek

Ben je nieuwsgierig naar een van onze masters? Op deze donderdagavond kun je online kennismaken met de master Humanistiek, de master Zorgethiek en beleid en de nieuwe master Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven.

bekijk volledige agenda

studenten

Unsplashed background img 2
totaal aantal studenten
492studenten
119man
373vrouw
voltijd/deeltijd
527voltijd studenten
0deeltijd studenten
0duale studenten
aantal eerstejaars
7eerstejaars man
25eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie

Unsplashed background img 2

faculteiten

graduate schools