53 bachelors keyboard_arrow_right

266 masters keyboard_arrow_right

Unsplashed background img 2

Universiteit Leiden

Door kwalitatief goed onderwijs, een breed aanbod van opleidingen en persoonlijke begeleiding biedt de Universiteit Leiden jou de ideale basis voor een wereldtijd én een wereldcarrière.

Universiteit van wereldklasse
De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.

Persoonlijk en uitdagend onderwijs
De Universiteit Leiden telt 27.000 studenten. Toch ben je bij ons geen nummer, maar kennen de docenten je bij naam. Ook doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Daarom bieden we honours onderwijs voor getalenteerde en gemotiveerde studenten, kun je studeren in het buitenland en hebben we een ruim aanbod van minoren. Daarnaast kun je meedoen met hoogwaardig onderzoek naar maatschappelijk relevante onderwerpen.

Internationale universiteit
Engelstalige bachelor- en masteropleidingen, international classrooms en studenten en docenten uit alle windstreken van de wereld: de Universiteit Leiden is een internationale universiteit. Wij maken deel uit van meerdere internationale netwerken van gerenommeerde universiteiten, waaronder de vooraanstaande League of European Research Universities (LERU). Handig, want zo heb je de kans om een internationaal netwerk op te bouwen waar je je hele carrière van profiteert.

Sterke link met onderzoek
De Universiteit Leiden is een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en heeft een uitstekende reputatie als multidisciplinaire en research-intensieve universiteit. Als bachelor- en masterstudent krijg je dan ook onderwijs van toponderzoekers in jouw vakgebied en ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. Bovendien dagen we je in onderzoeksstages en onderzoeksmasters uit om een actieve rol te spelen als mede-onderzoeker.

Uitstekende carrièrekansen
Koning Willem-Alexander, journaliste en presentatrice Eva Jinek, premier Mark Rutte, en bioloog en tv-presentator Freek Vonk: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben hele goede kansen op de arbeidsmarkt. Zo vindt driekwart van onze alumni in minder dan drie maanden een baan. De Universiteit Leiden helpt jou ook graag op weg naar een succesvolle carrière en stimuleert je daarom vanaf je eerste studiejaar om je bezig te houden met je studiekeuzes en toekomstplannen.

Sfeervolle studentenstad
Ook niet onbelangrijk: Leiden is een echte studentenstad. Zo is maar liefst tien procent van de inwoners student, telt de stad ruim twintig studentenverenigingen en barst het in het compacte centrum van de (studenten)cafés. Den Haag, de tweede vestigingsplaats van de Universiteit Leiden, is de snelst groeiende studentenstad van Nederland en heeft internationale allure. En net als Leiden ligt Den Haag centraal in de Randstad.
logo

Studievoorlichting

Studielijn Universiteit Leiden
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

e: studielijn@leidenuniv.nl
t: +31 (071)5271111
w: website
rankingpositie
Times Higher Education World University Ranking 2016#77
Shanghai Ranking 2016#93
QS World University Ranking 2016#102
Leiden Ranking 2016#128
Keuzegids Hoger Onderwijs 2016#8
> de beste universiteiten

algemene open dagen

Unsplashed background img 2
Open Dag

Universiteit Leiden Leiden

Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op zaterdag 19 oktober kun je tijdens onze Open Dag ontdekken welke studie bij jou past. Alle opleidingen uit Leiden en Den Haag presenteren zich. Vergelijk opleidingen, stel je vragen en bezoek de stad!

Masterdag

Universiteit Leiden Leiden

Ben jij op zoek naar een geschikte masteropleiding om je verder te specialiseren en je voor te bereiden op een succesvolle carrière? Weet je niet welke master bij je past? Kom dan naar de Masterdag en ontdek hoe de Universiteit Leiden jou verder op weg helpt.

Open Dag

Universiteit Leiden Leiden

Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op zaterdag 22 februari kun je tijdens onze Open Dag ontdekken welke studie bij jou past. Alle opleidingen uit Leiden en Den Haag presenteren zich. Vergelijk opleidingen, stel je vragen en bezoek de stad

Masterdag

Universiteit Leiden Leiden

Ben jij op zoek naar een geschikte masteropleiding om je verder te specialiseren en je voor te bereiden op een succesvolle carrière? Weet je niet welke master bij je past? Kom dan naar de Masterdag en ontdek hoe de Universiteit Leiden jou verder op weg helpt.

bekijk volledige agenda

studenten

Unsplashed background img 2
totaal aantal studenten
27713studenten
11277man
16436vrouw
voltijd/deeltijd
24839voltijd studenten
578deeltijd studenten
0duale studenten
aantal eerstejaars
2026eerstejaars man
3184eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie

Unsplashed background img 2